Röding med apelsinris
Mat | Recept | Recept

Röding med apelsinris

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07

4 personer

Den här aromatiska apelsinglazen är fantastisk att smaksätta riset med. Yoghurt och mynta förhöjer smaken ytterligare

4 rödingfiléer à 125 gram
salt
2–4 pak choi
4–6 dl ris
2 apelsiner
1 msk honung
2 kanelstänger
3 kardemummakapslar eller 1 tsk kardemummakärnor
2–3 lagerblad
2–3 skivor ingefära, cirka 3 x 3 cm
1 dl naturell yoghurt
1 knippe mynta

1 Sätt ugnen på 175 grader.
2 Salta fisken och lägg den på en plåt.
3 Ansa pak choien och dela på längden.
4 Koka riset enligt förpackningen.
5 Lägg pak choien ovanpå riset medan det kokar och låt den ångas ungefär en minut. Lyft upp pak choien och lägg åt sidan.
6 Riv skalet på apelsinerna och pressa ur juicen. Lägg både zesten och juicen i en kastrull. Tillsätt honung och kryddor. Koka ihop och reducera till en tunnare glaze. Den ska vara rinnig, men koncentrerad.
7 Baka fisken i ugn cirka 8–10 minuter.
8 Blanda apelsinglazen med riset. Servera riset med röding, pak choi, yoghurt och myntablad.

Tidningen Senioren
Publicerad 2022-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas