4 personer
En rätt som går utmärkt att förbereda i förväg och som kan serveras med både ris och potatis.
1 lime
2 citrongräs
1 röd chili
1 broccoli
4 bitar torsk à cirka 150 gram
2 msk smör
salt
4 ark folie à cirka 20 x 30 cm
1 Riv skalet på limen och skiva den i 0,5 cm tjocka skivor.
2 Banka med baksidan på en kniv på citrongräset för att krossa roten.
3 Dela citrongräset på längden och skiva chili.
4 Skala roten på broccolin och skär hela broccolin i mindre bitar.
5 Gör 4 paket i folie med en bit torsk, 0,5 msk smör, ett halvt citrongräs, 3–4 broccolibitar, limezest, limeskivor, chili och en nypa salt i varje paket. 6 Tillaga paketen i ångan på det kokande riset (till exempel i en sil nedsänkt i riskastrullen) i cirka 5–7 min med lock på, eller i ugn på 200 grader i cirka 20 min. Öppna och kolla att fisken är genomkokt.