4 personer
500 g någon dag gammalt bröd utan skorpa
1 skvätt mjölk
1 ägg
100 g parmesan eller pecorino, riven
1 stor knippa persilja, hackad
2 stora vitlöksklyftor
100 g fontinaost, i bitar
5 dl passerade tomater på burk
några kvistar basilika
olivolja
salt och peppar efter smak
1 Dela brödet i små bitar och häll över mjölk så att det blir mjukt. Knåda snabbt ihop brödet med händerna.
2 Tillsätt vispat ägg, riven parmesan eller pecorino, hackad persilja, en hackad vitlöksklyfta, salt och peppar.
3 Gör runda bollar av brödblandningen med en liten bit fontinaost i mitten.
4 Finhacka och fräs den andra vitlöksklyftan i tre matskedar olivolja i en stor kastrull.
5 Tillsätt de passerade tomaterna, basilikablad, salt och peppar och låt sjuda 10 minuter.
6 Lägg sedan i brödbullarna och låt det hela sjuda vidare ca 30 minuter.
Fontinaost kan ersättas av gruyere eller gouda.