4 portioner (som förrätt eller tillbehör)
Spring rolls
Grönsaker och frukt, t ex gurka, paprika, vitkål, rödkål, morot, äpple, salladsblad,
fryst mango
10 rispapper
Gottesåsen
½ dl jordnötssmör
Saften av ½ lime
1 tsk riven ingefära
1–2 tsk japansk sojasås
Några droppar tabasco eller lite sambal oelek
Ett par matskedar varmt vatten
Gör så här:
- Blanda jordnötssmör med saft av lime, riven ingefära, sojasås och tabasco/sambal oelek. Vispa ut med varmt vatten till en sås.
- Skär grönsaker i cirka 5 centimeter långa strimlor. Strimla vitkål eller rödkål fint.
- Ställ fram en skål eller stort fat med ljummet vatten. Doppa ett rispapper i taget och låt bli mjukt, det tar bara några sekunder.
- Lägg rispappret på ett slätt underlag (en plastskärbräda brukar vara bra).
- Lägg en liten avlång bunt av fyllning några centimeter från kanten av rispappret. Rulla från dig, först ett varv, sedan viker du in kanterna och rullar klart.
- Skär på mitten vid servering.
Recept: Hanna Olvenmark