Abba släpper nya låtar – efter 40 år
”Voyage” kan bli årets album. Foto: Pressbild
Nyheter | comeback

Abba släpper nya låtar – efter 40 år

Efter 40 år släpper Abba tio nya låtar. Två av dem presenterades på Gröna Lund i Stockholm och i London på torsdagkvällen. 5 november släpps albumet "Voyage"

Jan Hagberg
Publicerad 2021-09-02

Det är efterlängtat av många och det har spekulerats den senaste tiden och på torsdagskvällen så kom beskedet: Abba släpper ett nytt album, ”Voyage”, som innehåller tio låtar.

”Det har gått ett tag nu sen vi gjorde musik tillsammans. Nästan 40 år, faktiskt. Vi tog en paus på våren 1982 och nu har vi bestämt att det är dags att avsluta den pausen. Det sägs att det är dumdristigt att vänta mer än 40 år mellan albumen, så vi har spelat in en uppföljare till “The visitors”, skriver gruppen i ett pressmeddelande.

Digital konsert i London

En av de nya låtarna är ”I still have faith in you”, som presenterades på torsdagkvällen. Den andra låten gruppen släpper nu är ”Don´t shut med down”.

Hela albumet ”Voyage” släpps 5 november.

Det avslöjades också att Abba, som består av Benny Andersson, 74, Björn Ulvaeus, 76, Agnetha Fältskog, 71, och Anni-Frid Lyngstad, 75 ska genomföra en digital konsert 27 maj nästa år i en speciellt uppbyggd arena i Queen Elizabeth Olympic Park i London.

Arenan tar in 3 000 åskådarna och så kallade ”abbatarer” ska uppträda. Det är hologramversioner av bandmedlemmarna. Konserten ska pågå i 90 minuter och 22 låtar ska framföras.

Läs deras hälsningar

I pressmeddelandet finns också hälsningar från alla medlemmar:

Benny Andersson:
”Det är svårt att säga vad som har varit mest lustfyllt för mig i det här projektet. Att vara involverad i skapandet av arenakonserten eller att vara tillbaka i studion tillsammans med de andra tre igen efter 40 år. Att höra Frida och Agnetha sjunga igen är svårslaget. När ni kommer till arenan kommer ni att se oss fyra tillsammans med ett helt fantastiskt 10-mannaband. Och om också inte i kött och blod, så kommer vi ändå att vara där tack vare arbetet som vårt kreativa team och ILM har gjort.”

Anni-Frid Lyngstad:
”Jag hade så roligt under våra första inspelningsdagar för några år sedan, att när Benny ringde och frågade om jag kunde tänka mig att sjunga lite mer så tvekade jag inte ett ögonblick! Och vilka låtar! Respekt och kärlek till dessa exceptionellt talangfulla, i sanning geniala låtskrivare! Det var så glädjefullt att arbeta med gruppen igen. Jag är lycklig över det som vi har gjort och jag hoppas innerligen att våra fans känner detsamma.”

Agnetha Fältskog:
”När vi samlades i studion igen hade jag ingen aning om vad jag hade att vänta … Men Bennys inspelningsstudio är en så trivsam och trygg miljö att innan jag visste ordet av så hade jag jätteroligt! Jag kan knappast tro att det här ögonblicket kommit till slut. Att vi nu ska dela det här med hela världen!”

Björn Ulvaeus:
”De där två är så fantastiska sångerskor och återigen formligen golvades jag av deras unika sound och det där självklara sättet de sjunger våra låtar. De är genuina musikanter. Totalt oimponerade av popstjärneglans som de är, trivs de fortfarande bäst med att vara kreativa i en inspelningsstudio. Voyage-projektet har ingjutit nytt liv i oss på flera sätt.”

Jan Hagberg
Publicerad 2021-09-02

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas