Corona-sms skickas ut till alla i landet i dag
Nyheter | pandemin
Foto: Colourbox

Corona-sms skickas ut till alla i landet i dag

I dag börjar de nya nationella råden att gälla för hela landet och därför kommer samtliga 22 miljoner mobilabonnemang att få ett sms från myndigheterna i dag. Uppmaningen i sms:en kommer att vara: Följ restriktionerna.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-11

– Vårt land behöver kraftsamla för att få ner smittspridningen. Gränsen för att umgås är åtta personer och det är den nya normen, sa inrikesminister Mikael Damberg på en pressträff förra veckan.

De lokala allmänna råden ersätts med nationella föreskrifter som gäller för hela landet. Tonläget är skärpt och istället för råd blir det hur ”du ska” göra. Allt för at försöka bromsa smittspridningen av covid-19.

MSB och FoHM kommer att stå som avsändare, alltså Myndigheten för samhällsskydd och beredskap och Folkhälsomyndigheten, och texten kommer att vara enligt följande:

”Information från myndigheterna: Följ de nya skärpta råden för att stoppa spridningen av covid-19. Läs mer på webbplatsen Krisinformation.”

– Nu inför det här svåra läget inför jul och nyår vill vi ge svenska folket ytterligare en påminnelse om att följa råd och rekommendationer, sa Mikael Damberg på pressträffen förra veckan.

– Ett sånt här utskick kan rädda liv, sa Morgan Olofsson, kommunikationsdirektör på MSB, på samma pressträff.

För att inte belasta mobilnätet för hårt när sms:en skickas ut under måndagen kommer de att sändas ut någon gång mellan 09.00 och 19.00. Det blir ett sms per mobilabonnemang.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-11
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas