”Det sitter i väggarna” fortsätter – SVT backar efter kritikstorm
Programledaren Rickard Thunér och byggnadsantikvarie Erika Åberg. Foto: Maria Rosenlöf/SVT
Nyheter | tv-underhållning

”Det sitter i väggarna” fortsätter – SVT backar efter kritikstorm

”Det sitter i väggarna” skulle pausas med motiveringen att SVT vill satsa mer på yngre tittare.  Men efter en massiv proteststorm backar nu SVT och det populära programmet fortsätter även 2021.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-20

– Efter ett massivt engagemang med mängder av välformulerade kärleksförklaringar till programmet ”Det sitter i väggarna” så inser vi att tittarna vill ha mer och vi gör därför ytterligare en helt ny säsong av programmet. Vi har lyssnat på alla argument för att behålla programmet och framför allt hört hur älskat programmet är över hela landet. Vi backar ödmjukt från tidigare planer att pausa programmet och tackar alla som hört av sig direkt till oss för visa sitt engagemang för ”Det sitter i väggarna”, säger Anton Glanzelius, programbeställare för underhållning på SVT.

Lockar miljonpublik

”Det sitter i väggarna” har gått sex säsonger och lockar en miljonpublik. Trots det ville SVT pausa programmet och när det beskedet kom förra veckan var protesterna många och högljudda.

Inte minst på Seniorens Facebook-sida var många upprörda.

Då sa SVT:s programchef Micael Lekberg till Aftonbladet:

– Vår utmaning är att göra program som lyckas online och för de under 50. Serien har en stor dragkraft på de äldre tittarna men har varit lite svag bland yngre när man tittar demografiskt. Vi tittar hela tiden på vår största utmaning på SVT och det är faktiskt att nå de unga tittarna.

Planerar att sändas under 2021

Nu säger Micael Lekberg så här:

– Det här är en serie som successivt vuxit i popularitet och nu kommer vi att ytterligare utveckla programmet. Vi ser mycket fram emot att börja det arbetet med så här mycket av publikens kärlek i ryggen.

”Det sitter i väggarna” planeras att sändas någon gång under 2021.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-10-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas