Nyheter

Hägglund och Reinfeldt i nya samtal

Publicerad 2011-09-26

Beskedet lämnades egentligen redan på den gemensamma presskonferens som statsminister Fredrik Reinfeldt (M) och Kristdemokraternas ledare Göran Hägglund höll den 5 september.

Men sedan Moderaternas gruppledare i riksdagen Anna Kinberg Batra sagt att det var ”för tidigt” att uttala sig om i vilken ordning skatterna ska sänkas har Göran Hägglund agerat gentemot Fredrik Reinfeldt.

– Jag har nu haft ett samtal med Fredrik om det här när det tolkades som att vi hade lite olika uppfattning. Jag tror det blev något slags missförstånd, säger Göran Hägglund till DN.

Folkpartiet emot
Folkpartiet uttrycker dock irritation över utvecklingen. Göran Hägglund anser att han har Reinfeldts stöd också för principen att pensionärsskatten mycket väl kan sänkas utan att ett femte jobbskatteavdrag genomföras samtidigt.

– Jag tycker att detta är olyckligt med tanke på arbetslinjen, säger Carl B Hamilton, Folkpartiets ekonomisk-politiske talesman.

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

  • I valmanifestet vill regeringen sänka pensionärsskatten med 2,3 miljarder under mandatperioden.
  • I samma valmanifest vill man genomföra ett femte jobbskatteavdrag och en sänkning av brytpunkten för statlig skatt till en kostnad för staten på 15 miljarder kronor.
  • Löntagarna har hittills fått fyra skattesänkningar, pensionärerna tre.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas