Hotell Romantik-Anneli: Det bästa jag har gjort
Anneli Holm har fått vänner för livet efter sin medverkan i Hotell Romantik. Foto: Janne Danielsson/SVT
Nyheter | hotell romantik

Hotell Romantik-Anneli: Det bästa jag har gjort

”Barnasinnet och kärlekslivet åldras inte. Det är bara skalet som vi bor i som gör det” Det säger Anneli Holm, en av deltagarna i årets säsong av Hotell Romantik och medlem i SPF Seniorerna.

Jan Hagberg
Publicerad 2024-03-08

Efter tre avsnitt av säsongens åtta av Hotell Romantik är det bara att konstatera att kärleken, lekarna och intrigerna är tillbaka.

Anneli Holm är en av de 24 singlarna som har tillbringat en vecka på ett slottshotell i Portugal och hon är redan en av programmets stora profiler.

Inte minst efter att hon öppenhjärtigt berättat om motgångar i livet och dessutom redan tillbringat en natt i den avskilda strandvillan tillsammans med Thomas Hynes efter en tur med den omtalade svanbåten.

Anna Efverlund och Marie-Louise Hommerberg dansar loss på stranden. Foto: Janne Danielsson/SVT

– Många väljer bort kärlek och intimitet när man har åkt på törnar i livet. Jag har varit singel i 18 år och haft ett härligt liv utan män. Men till slut blir det ensamt, även om man har väninnor, säger Anneli Holm, som är medlem i SPF Seniorerna Väröbacka i Stråvalla i Halland.

Anneli Holm är i dag 67 år och drabbades av diskbråck med flera komplikationer vid 49 års ålder. I samband med det lämnade den hon trodde var livets stora kärlek henne.

– Jag opererade mig åtta gånger mellan 49 och 59 år och det är ett diskbråck som gett mig stora men och som jag fortfarande lider av. Jag fick jättemånga nervskador och det tog ett år innan jag ens kunde cykla.

– Sveket blev så stort då när man väntade sig att man skulle få stöttning och så blev det tvärtom istället.

Anneli Holm, som varit danslärare, har varit öppen med att hon gick upp i vikt under den tiden då hon knappt kunde röra sig. Bland annat har hon bytt två höftleder.

– Jag var helt isolerad och blev nästan utbränd. Jag hade tonårsbarn också vid den tiden och hade helt enkelt inte plats med någon man då.

Läs också: Hotell Romantik tillbaka – här är alla deltagare

Nu tränar hon fem gånger i veckan och säger själv att anmäla sig till Hotell Romantik är det bästa hon har gjort i sitt liv. Hon var en av 1 500 sökande till programmet.

– Det är vansinnigt roligt, det är så många härliga människor, säger Anneli.

Nyligen hälsade hon på Anna Efverlund, en annan av deltagarna, i Huskvarna, med några fler för att planera inför en stor fest i maj då alla deltagare är inbjudna till Annas landställe i Hunnebostrand.

Vad var roligast med att vara med i Hotell Romantik?

– Jag är ju ganska barnslig av mig så jag säger alla dansteman och lekarna, det var jättekul.

Vad som händer i programmet och hur det har gått efteråt får naturligtvis inte Anneli Holm berätta.

Men en sak kan hon säga med säkerhet.

– Jag har fått vänner för livet!

Utöver Anneli Holm är ytterligare tre medlemmar i SPF Seniorerna med i årets säsong av Hotell Romantik. Det är Kerstin Stålhammar Helm, SPF Seniorerna Spångaveteranerna, och Bo Magnusson, SPF Seniorerna Östersund.

Jan Hagberg
Publicerad 2024-03-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas