Överraskade alla med bröllop i Hotell Romantik
Plötsligt blir det ett bröllop under minglet ute på havet. Foto: SVT
Nyheter | hotell romantik

Överraskade alla med bröllop i Hotell Romantik

Sex dagar tillsammans räckte. Då gifte sig Anneli Holm med Thomas Hynes i Hotell Romantik. ”Känns det bra så får man slå till”, säger Anneli Holm, medlem i SPF Seniorerna, i programmet.

Jan Hagberg
Publicerad 2024-04-08

Senioren har tidigare skrivit om Anneli Holm som är en av tittarfavoriterna i SVT:s dejtingprogram Hotell Romantik där 24 singlar träffas under en vecka på ett slottshotell i Portugal.

Under söndagen sändes det sjunde och näst sista avsnittet för säsongen. Då var det sista kvällen tillsammans för deltagarna som gav sig ut på en exklusiv båttur på kvällen under bar himmel.

Bröllopskyssen.

Då stiger plötsligt en av deltagarna, Heikki Pohjolainen, fram och säger att han är vigselförrättare och att han fått förfrågan om att förrätta en vigsel mellan Anneli Holm och Thomas Hynes.

De andra deltagarna tror inte sina ögon.

– Jag hade ingen aning. Det här är fake tänkte vi. Det var vågat, modigt och härligt, säger Yvonne Hammarström i programmet.

”Ni gifter er i dag med varandra. Ni går in i en frihet för två som kallas äktenskap”, förkunnar vigselförrättaren och det stora jublet bryter ut på båten när paret kysser varandra.

– Det var mycket spontant. Kärleken låg i luften och sen blev det så här. Alldeles underbart! Jag älskar den här tjejen – underbarast! Vi sa ”ska vi köra, sötnos?”. Och så hoppade vi, utan fallskärm, säger Thomas Hynes.

– Vi är ju i den åldern att vi vill ju hinna leva med varandra. Om man träffar en kärlek och det känns rätt så vill man ju hinna uppleva tiden tillsammans så mycket som möjligt. Känns det bra så får man slå till, säger Anneli Holm.

Flyttar till Västkusten

Expressen har pratat med paret elva månader efter inspelningen och tanken är nu att Thomas ska flytta ihop med Anneli, som är medlem i SPF Seniorerna Väröbacka.

Att de inte har gjort det ännu beror på att Thomas bor och jobbar i Stockholm medan Anneli bor och jobbar på Västkusten.

– Jag har ju hus nere på Västkusten så tanken är att Thomas efter 38 år i Stockholm ska flytta ner till Västkusten, säger Anneli till Expressen.

Tillfrågades om de ville gifta sig

Thomas ser också fram emot flytten.

– Vädret där är faktiskt mer liknande Irlands väder. Det är inte lika kallt så länge, säger Thomas som ursprungligen är från Irland.

Att det över huvud taget blev ett giftermål under inspelningarna beror på att SVT, som visste om att Heikki Pohjolainen är vigselförrättare, frågade om de ville gifta sig i programmet.

– Då tittade vi på varandra och skrattade och sa ”let’s do it”. Vad är det värsta som kan hända?, säger Thomas till Expressen.

Jan Hagberg
Publicerad 2024-04-08

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas