Karl-Erik Olsson dinerade med ”Winberg”
Nyheter
Karl Erik Olsson och Margaretha Winberg är inringade. Foto Rosenbad.

Karl-Erik Olsson dinerade med ”Winberg”

SPFs förbundsordförande tillika före detta jordbruksminister Karl Erik Olsson var på middagen på Rosenbad dit "fel" Margareta Winberg hade bjudits in.

Publicerad 2012-04-25

Middagen var ett sätt för miljöminister Lena Ek att uppmärksamma tidigare ministrar och andra som arbetat och arbetar för miljön inför en stor miljökonferens. Bland de inbjudna fanns SPFs förbundsordförande Karl Erik Olsson, i egenskap av tidigare jordbruksminister. Tanken var att hans kollega, den tidigare jordbruksministern Margareta Winberg också skulle närvara. Men i stället hade det före detta arbetsterapibiträdet Margaretha Winberg,67, bjudits in.

Sedan dess har Margaretha blivit en riktig kändis och nyheten om henne valsar runt på Facebook och i flera tidningar och tv-program. Hennes make berättar för Veteranen att telefonen hemma i villan i Sundbyberg började ringa halv sju i morse, och sedan har den fortsatt hela dagen. Margaretha själv får vi dessvärre inte tag på, upptagen som hon är av tv-sofforna.

Lyssnade på Hans Blix
Tidigare har hon dock hunnit berätta lite om kvällen på Rosenbad.

– Lena (Ek, reds anm) sa vem jag var och att det blivit ett litet missförstånd. Annars hette jag ju detsamma och fick vara med på alltihop. Så det är bra. Det är inte sådana ställen som man kommer till direkt vanligtvis, säger hon till Aftonbladet.

– Vi fick förrätt, varmrätt och dessert, och alla var väldigt trevliga. Det var intressanta människor som talade, bland annat han Blix, säger hon till DN.

Hon fick även vara med på den gemensamma gruppfotograferingen. Och hennes namne, före detta jordbruksministern Margareta Winberg unnar henne en kväll på Rosenbad.
– Ja, det var väldigt roligt att hon fick gå. Jag har redan varit på så många middagar på Rosenbad, säger hon till Aftonbladet.

Även miljöminister Lena Ek tar historien med gott humör.

Solskenshistoria om jämlikhet
Just detta att alla unnar en 67-årig kvinna med erfarenhet från vården en middag i de fina salongerna har blivit en riktig solskenshistoria om hur fint det, åtminstone ibland, fungerar i jämställdhetens Sverige. På sajten Ajour skriver Ann Lagerström om varför hon älskar hur Sverige hanterade Margareta Winberg-missen.

Och Karl Erik Olsson? Ja han hade en trevlig kväll. Men på frågan om han försökte värva Margaretha Winberg till SPF svarar han nej.
– Det tänkte jag inte på.

Frida Andersson Johansson
frida.johansson@veteranen.se

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas