Nyheter

”Klart omsorgspersonal ska ha skyddsutrustning”

SPF Seniorerna stöder Kommunals krav på skyddsutrustning. Dessutom uppmanar kommuner att motverka ensamhet under besöksförbudet, till exempel med videosamtal.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2020-04-03

– Det är vår bestämda mening att skyddsutrustning till omsorgspersonalen måste prioriteras – det är avgörande för att både personal och omsorgstagare ska kunna känna sig trygga. Det får inte finnas något tvivel, och detta gäller självfallet både i hemtjänsten och på särskilda boenden.

Det skriver SPF Seniorernas förbundsordförande Eva Eriksson i ett uttalande kring att smittan nu letat sig in på flera av landets äldreboenden.

Det får inte finnas något tvivel

Hon skriver också att förbundet ställer sig på Kommunals sida i frågan om skyddsutrustning. Och att besöksförbud på särskida boenden dessvärre tycks vara nödvändigt i nuläget.

Fina exempel

– Samtidigt är det mycket viktigt att motverka isolering för de som berörs. Vi har redan sett fina exempel på personal som på egen hand hjälper till med videosamtal till anhöriga. Likaså finns kommuner där detta redan fungerar, och elektronikaffärer som skänker digitala verktyg till boenden.

Hon vill dock se en möjlighet till dispens, där anhöriga i enstaka fall kan göra besök under noga kontrollerade former hos äldre som är mycket oroliga och inte förstår vad som pågår.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2020-04-03

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas