Marie Göranzon fick sitt pris!
Marie Göransson - Årets Senior firas av Gunilla Lindahl, Peter Sikström och Ulrika Palmcrantz Årets senior Marie Göranzon. Foto: Tomas Södergren
Nyheter | Årets Senior

Marie Göranzon fick sitt pris!

Årets Senior 2017 blev ju som ni redan vet Marie Göranzon. Bland fem starka kandidater vann hon en jordskredsseger. Nu har hon äntligen fått sitt pris i handen.

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2018-04-13

Vi fick äran att äta en trevlig lunch tillsammans med Årets Senior Marie Göranzon, och samtidigt lämna över hennes pris – ett inramat diplom och en glasstatyett med hennes namn inristat.

-Åh, vad fint, tack så hemskt mycket! Jag vet precis var den ska stå, på vår öppna spis. Där har vi lite guldbaggar och annat, den kommer att passa fint in där, säger Marie och ler stort.

Att hon skulle vinna hade hon inte föreställt sig, men tycker förstås att det känns väldigt roligt och hedrande.

-Jag tänker inte så, kommer jag att vinna eller inte. Men visst var det roligt att det blev så, det är en ära förstås! Särskilt med tanke på att det var så fina kandidater jag hade vid min sida.

En förebild

Marie är en förebild för oss andra genom att hon fortsätter vara den hon är, spela teater som hon älskar och höja sin röst när hon tycker att något är fel. Som senast i samband med #metoo-kampanjen, då var det hon som fick bli lite av ett språkrör för skådespelarna.

-Ja, det blev så eftersom jag blev tillfrågad, det var inget jag hade planerat eller tänkt ut i förväg.

Men eftersom hon är den hon är, alltid står rakryggad och säger vad hon tycker, blir det lätt så att hon får gå i bräschen.

Tänker inte på åldern

Att åren blir fler och fler är inte något hon spenderar särskilt mycket tid att tänka på. Enda gången hon märker att hon faktiskt kanske blivit lite äldre är när hon kliver upp på morgonen och till en början känner sig lite stel.

Men det går över. Och det enda knep, om det nu är ett knep, hon använder sig av för att åldras lyckligt, är att fortsätta göra det hon tycker om. Och vara den hon är.

 

Ulrika Palmcrantz
Publicerad 2018-04-13

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas