Årets senior äntligen prisad!
Nyheter | Årets Senior 2016

Årets senior äntligen prisad!

Marianne Rundström hade två dagar kvar på jobbet när hon tog emot priset för Årets senior på Äldreforum i Visby.

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-07-05

Vi är mitt i Almedalsveckan och debattvågorna går för högtryck i alla tält och sammanträdeslokaler som Visby kan uppbåda. Inte minst hos Äldreforum – SPF Seniorernas, PROs, SKPF Pensionärernas och News 55 gemensamma plattform.

Mitt emellan en debatt om de ojämställda pensionerna och diskussioner om lagstiftning om pensionärsråd fick vi äntligen överlämna läsarnas pris Årets Senior 2016 till den populära tv-programledaren Marianne Rundström. Hon röstades fram i hård konkurrens med Amelia Adamo, Barbro Lill-Babs Svensson, Ingmar Skoog och Sven Wollter i vintras.

Två dagar kvar som anställd

Seniorernas läsare valde Marianne för hennes kamp mot de förlegade åldersreglerna i arbetslivet. Hennes arbetsgivare Sveriges Television säger tack och adjö till alla anställda den dagen de fyller 67 år. Om detta har Marianne berättat i sin bok ”Passé – de ofrivilliga pensionärerna” och på mässor och seminarier runt om i landet.

Nu återstår bara två dagar av Mariannes anställning på SVT här i Almedalen. Hon tackar för sig och väljer att gå vidare till andra arbetsuppgifter. För sluta arbeta tänker hon inte rakt inte göra. Det må vara slut i SVT-rutan men det finns andra som står på tur.

Heja Marianne – och lycka till säger vi!

Text: Gunilla Lindahl

Årets Senior 2016

Utmärkelsen Årets Senior 2016 tilldelas Marianne Rundström

Motivering:

Hon har med sin bok Passé – de ofrivilliga pensionärerna lyft fram den åldersnoja som präglar samhället i stort. Äldres kunskaper och erfarenheter sopas undan istället för att tas tillvara.

Som programledare i SVT är hon ett levande exempel på att man bara blir bättre med åren. Hon är en stark förebild för dagens seniorer.

Dölj faktaruta
Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-07-05
Läs också

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas