Nytt program för ensamma äldre
Nyheter | program
Gabriel Fosrs och Doreen Månsson.

Nytt program för ensamma äldre

Över en miljon personer över 65 år sitter ofrivilligt ensamma hemma. Nu startar programmet tidtillsammans.se som riktar sig till den gruppen.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-14

– Vi tog det här initiativet för att bryta de äldres ensamhet. Många är oroliga för sin fysiska hälsa men även den psykiska påfrestningen är tung i isolering. Dessutom blir tillvaron väldigt tråkig. Det vill vi ändra på, säger Helene Hedqvist, en av medgrundarna till tidtillsammans.se.

Tanken är att programmet ska erbjuda digital och interaktiv gemenskap och innehåller en expertpanel med läkare och psykologer som svarar på tittarfrågor samt musik och frågesport.

– Den äldre befolkningen har på kort tid ökat användningen av digitala tjänster, det skapar nya möjligheter att använda tekniken på ett involverande och interaktivt sätt. Vi vill göra mer än ett tv-program, säger Lotta Loosme, medgrundare och tidigare Marknadschef på SVT.

Premiär på tisdagen

Doreen Månsson är programledare och med i studion finns också bland andra Anna Bennich, psykolog och sommarpratare, Birgitta Sigvant, överläkare kärlkirurgi och docent, Marianne Rundström, poddare och tidigare programledare SVT och Gabriel Forss, artist och ledare av Sveriges största kör.

Riksförbundet HjärtLung är huvudpartner för projektet.

– Vi jobbar brett med målet att bryta ensamheten och öka livskvaliteten för våra medlemmar. Tidtillsammans.se är ett fantastiskt initiativ som vi tror har stor potential, säger Inger Ros, generalsekreterare.

Sändningen har premiär på www.tidtillsammans.se på tisdagen (15/12) kl 15.00 och kommer även kunna ses efteråt.

Jan Hagberg
Publicerad 2020-12-14
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas