Nyheter

Nyhetssajt för 55+ igång

En nyhetssajt som hyllar erfarenhet, det vill nya News55, som riktar sig till 55+, vara.

Publicerad 2015-06-29

Artur Ringart reagerade på att köpstarka, nyfikna personer sågs som en totalt ointressant målgrupp av medierna, bara för att de fyllt 60. Nu har han och kollegan Fredrik Lundberg startat en nyhetssajt med allmännyheter och kända krönikörer där man riktar in sig på just den äldre målgruppen.

Den som läser Veteranen känner igen en hel del på News55. Åldersdiskriminering, men också frågan om ålderism och synen på äldre, skriver vi mycket om. News55 uppmärksammar diskrimineringen med ett upprop där även SPF Seniorernas ordförande Christina Rogestam finns bland namnen. Och SPF Seniorernas sakkunnige Gösta Bucht intervjuas i frågan.

Maud Adams intervjuas på News55. För ett par år sedan medverkade hon i Veteranen och prydde omslaget till Veteranen nr 5, 2012.

Alexandra Charles är krönikör för News55. Hon har också synts i samband med Veteranen och SPF Seniorerna, bland annat med inlägg på Seniorbloggen, som nominerad till Veteranens läsarpris Årets senior 2014 och som är värdinna på SPF Seniorernas stora nöjeskryssning Kasta loss i september.

Veteranen har tidigare rapporterat om hur gymmen börjat snegla på en äldre målgrupp. Sedan länge har resebolagen haft koll på 60+, News55 är ännu ett tecken på att seniorer börjar tas på allvar, och vi kan nog räkna med att fler satsningar riktade mot seniorer dyker upp.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas