Pitcha, puncha och putta
Foto: Colourbox
Nyheter | GOLF

Pitcha, puncha och putta

Golf är social gemenskap, man får vara ute i naturen och man håller uppe rörligheten i kroppen.

Publicerad 2012-07-12

Golf är en utmärkt sysselsättning för seniorer, menar Stig Nordqvist i Sörmlandsföreningen SPF Eskilstuna. Han håller som bäst på att förbereda distriktsmästerskapet 16 augusti, som föreningen står värd för.
– Jag gjorde upp med golfklubben igår om arrangemangen.

Vad är det som lockar med golf?
– Det är social gemenskap, samtidigt som man är utomhus och leker med en boll. Golf håller uppe rörligheten i kroppen väldigt väl och helst ska det kombineras med lättare styrketräning. Det ger också bra motion, med en promenad på en fyra, fyra och en halv timme och lockar tävlingsmänniskan i dig. Ur hälsoaspekt är det väldigt bra för äldre.

Är det många i SPF Eskilstuna som spelar?
– Ja det finns en hel del. Vi är en väldigt stor förening, 2 140 medlemmar i dagsläget, så det går inte att hålla reda på alla. Och i systerföreningarna finns det också många som spelar.
Distriktsmästerskap spelas i två herrklasser och en damklass. 10 augusti är sista anmälningsdag.

Hur många väntar ni er?
– I Katrineholm förra året så var det omkring 70, 80 deltagare. Jag tror att det kommer att bli fler i år.  Kanske uppåt 100. Det är många veterangolfare här i Eskilstuna. Stan har tre och en halv golfbana och den äldsta golfaren är 87 år. Det finns till och med ett antal veteraner som spelar vintergolf.

Text Frida Johansson

Slå ett slag för SM

Är du över 60 och spelar golf? Ta chansen att spela i nationella sammanhang. 30-31 augusti spelas SPFs nationella golfmästerskap, Riksgolfen. Tävlingen, som fyller 25 år i år (!), äger rum på Väddö respektive Roslagens golfklubb, och det är SPF Rurik och SPF Skutan i Stockholmsdistriktet som, tillsammans med Norrtälje kommun, står för arrangemanget. Totalt spelar omkring 300 deltagare i herr- och damklasser indelade efter handicap i herrklasser, samt i en mixedklass med tvåmannalag.
Läs mer på www.spf.se under mästerskap.

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas