Är du en sådan som bara super och golfar?
Golfande 40-talister Foto Colourbox
Nyheter | Egoism?

Är du en sådan som bara super och golfar?

40-talister får sig en känga i lördagens Svenska Dagbladet. Det är en volontär som tycker fler borde hjälpa till som jourhavande medmänniskor i stället för att tänka på sig själva.

Publicerad 2012-01-09

– Man åker till Thailand och super och spelar golf. Det är ungefär vad 40-talisterna gör, säger volontären Gunnar Lundström i Svenska Dagbladet.

Men flera har upprörts över hans uttalande:

”Dra inte alla som är födda ett årtionde över samma kam. Det är fördomar och rasism mot oss som föddes då” skriver 40-talisten Ann Helena Rudberg i sin blogg.

”Låt pensionärerna vara i fred. Låt dem nu äntligen få välja vad de vill göra. Om det nu är att supa och golfa. Vad är det med det då?” skriver hon också.

 

Och på bloggen Iniskogen skriver bloggaren Elina ”Vi spelar inte golf. Vi åker inte utomlands stup i kvarten. Det är inte vi som befolkar nattlivet i en bar. Det räcker inte pensionen till. Vi lever sparsamt och utnyttjar det som är gratis som promenader, bibliotek eller konstutställningar.”

 

Gunnar Lundström själv har kommenterat på Ann Helena Rudbergs blogg. Han menar att artikeln i Svenska Dagbladet fick en olycklig rubrik och att han bara ville se fler ställa upp som jourhavande medmänniskor.

Frida Andersson Johansson

Vad tycker du?

Är 40-talister egoistiska, bortskämda eller kanske en generation som har all rätt att ta det lugnt efter att ha ägnat sina arbetsliv åt att bygga upp landet? Diskutera på Veteranen under Tyck https://www.senioren.se/kategori/tyck/

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas