Politiska frågor lockar medlemmar
Nyheter | Rekrytering
Foto: Ola Åkeborn

Politiska frågor lockar medlemmar

Hallå där, Jan Rülcker, distriktsordförande i Värmlandsdistriktet, som lockar medlemmar till SPF genom att slå ett slag för äldrepolitiken.

Publicerad 2012-03-15

Ni har ett projekt för att locka fler medlemmar, och det verkar fungera.
– Ja det har gått riktigt bra!

Vad är det ni gör annorlunda?
– Det är en ny argumentationsteknik. Vi har lyft fram de äldrepolitiska frågorna i stället för att som vi traditionellt har gjort, prata om den sociala gemenskapen. 40-talisterna har fortfarande sitt sociala kontaktnät intakt och har inte så stort behov av våra möten än. Däremot kan de tänka sig att ställa upp för att vi ska driva de socialpolitiska frågorna åt dem.

Målet med projektet, där man riktat in sig på  68-åringar i distriktet, är att tio procent av dem ska bli nya medlemmar. Och en dryg månad efter första utskicket har man redan nått närmare sex procent, med gott hopp om att uppnå och rent av överträffa målet.

– Först skickade vi ut tidningen Veteranen den 1 februari, till distriktets 68-åringar. Några dagar senare följde vi upp med ett brev med den här argumentationen. Enligt en marknadsundersökning tycker många att den opinionsbildande verksamheten är viktig, och det här är i linje med det.

”Som enskild äldre medborgare har vi inte mycket att säga till om men tillsammans blir vi starka. Ju fler medlemmar vi blir i SPF desto större inflytande på äldrepolitiken får vi” står det bland annat i brevet. Självklart är alla nya medlemmar dessutom välkomna att delta på möten och aktiviteter om eller när de vill.

Tycker du att fler föreningar och distrikt ska haka på den här metoden för att få nya medlemmar?
– Jag hoppas ju det.

Frida Andersson Johansson

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas