Premiär för pratshow i SVT om livet efter 65
Programledarna Kattis Ahlström och Anders Palmgren (stående) med Ingmar Skoog. Foto: Haben Solomon/UR
Kultur | Nyheter | tv-program

Premiär för pratshow i SVT om livet efter 65

25 januari är det premiär för pratshowen Studio 65 på SVT. ”Det var väldigt intressanta diskussioner och ibland satt man bara där och lyssnade och njöt”, säger Ingmar Skoog om inspelningarna.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-16

Senioren har tidigare skrivit om Studio 65 som är UR:s nya pratshow. Anders Palmgren och Kattis Ahlström är programledare och professorn och äldreforskaren Ingmar Skoog är expert och bisittare.

I programmet får du ta del av gripande livshistorier som blandas med råd, forskning och inspiration.

Bland gästerna märks bland andra Leif GW Persson, Amelia Adamo, Madelein Månsson, Krister Henriksson, Carl Jan Granqvist, Åsa Kalmér, Lasse Åberg, Py Bäckman och Maria Sörensson.

Dessutom deltar några av Sveriges ledande experter inom äldrefrågor.

– Det kommer att bli jättespännande. Vi får höra nya sidor av kända personer och diskutera ämnen de inte brukar prata om. En sak som slår mig med dessa program är hur intressant det är att höra människor som har erfarenhet av ett helt liv.  Det leder till väldigt intressanta diskussioner och ibland satt man bara där och lyssnade och njöt, säger Ingmar Skoog i ett pressmeddelande.

”Behöver en attitydförändring”

Leif GW Persson pratar bland annat om hur viktigt det är att bibehålla en bra relation till sina barnbarn och Amelia Adamo och Madelein Månsson, alias DJ Gloria, pratar om hur viktigt det är att inte sluta leva fullt ut.

– Trots att det finns så många äldre syns vi inte på det sättet vi själva vill. Vi får oftast mer synlighet när det blir problem och när någon ska tas hand om. Sanningen är att de allra flesta inte behöver tas hand om. Vi behöver skapa en attitydförändring mot äldre, minska dagens generalisering och det hoppas vi kunna bidra med i Studio 65med relevanta diskussioner i ämnet, säger Amelia Adamo.

Studio 65 har premiär 25 januari klockan 20.00 i Kunskapskanalen och går även att se i SVT2 på onsdagar klockan 19.30. Nya avsnitt sänds varje vecka och de går att se på UR Play när man vill efter att de släppts.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-01-16

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas