Seniorer blir hedersdoktorer
Nyheter
Madeleine Olsson Eriksson, Oscar von Sydow samt Helen von Sydow. Foto: Thomas Johansson/Sahlgrenska akademin

Seniorer blir hedersdoktorer

Sahlgrenska akademin har utsett Madeleine Olsson Eriksson, Helen von Sydow och Oscar von Sydow till medicine hedersdoktorer.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-05-15

– Alla tre har gjort engagerade och stora insatser för akademin och inte minst för våra studenter, säger Eric Hanse, prodekan vid fakulteten.

Såväl Madeleine Olsson Eriksson, 72, som Helene von Sydow, 65, är legitimerade läkare. Oscar von Sydow, 67, är skeppsmäklare.

Som ordförande för Sten A Olssons stiftelse för forskning och kultur står Madeleine Olsson Eriksson bakom flera donationer till Sahlgrenska akademin, vilka bland annat bidragit till att forskningscentrum inom neuropsykiatri och ryggmärksskador kunnat inrättas, liksom gästprofessurer och forskningshuset Stenhuset på Ågrenska.

Helene och Oscar von Sydow representerar Stiftelsen Erik & Lily Philipsons minnesfond, respektive Stiftelsen Fru Mary von Sydows, född Wijk, donationsfond och är initiativtagare till ett program för sommarforskning för läkarstudenter.

– De har gjort mycket för studenterna, och mycket som kommit många på akademin tillgodo. I grund och botten är de donatorer, vilket i sig var länge sedan vi uppmärksammade så här. Men de är mycket mer än så. De är väldigt engagerade och involverade, de kan området och är också med i arbetet att välja ut kandidater på ett sätt som inte är självklart för donatorer, säger Eric Hanse.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-05-15
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas