Nyheter | Pris

Demensläkare blev Årets Mappie

Wilhelmina Hoffman från Silviahemmet och Svenskt Demenscentrum fick M-magasins pris Årets Mappie 2016.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-04-03

Mappie, Wilhelmina Hoffman, M-magasin”Hon har kläckt idéerna, sökt anslagen, startat verksamheterna som är avgörande. Och hon har drivit opinionen. Årets Mappie har lyft framtidsfrågan som berör oss mappisar allra mest. Men aldrig för att själv stå i centrum. Hennes fokus är människorna: De – och vi som åldras. Ta vara på det friska. Så lyder hennes lågmälda stridsrop, Och nu lyssnar politikerna”, löd juryns motivering till Wilhelmina Hoffmans pris.

Demensvänligare

– Nu vet vi att demenssjukdom inte utesluter glamour, sade Wilhelmina Hoffman, 57, som är överläkare, rektor och verksamhetschef för Silviahemmet och direktör för Svenskt Demenscentrum.
– Vilken bekräftelse på att vi går mot ett demensvänligare samhälle.

Priset Årets Mappie är instiftat för att ge kvinnor över 50 mer plats i rampljuset. Mappie står för ”Mogen Attraktiv Pionjär-Person”.

Årets Senior

Även Marianne Rundström, som av Seniorens läsare utsågs till Årets Senior, fick pris – som Årets Maktmappie ”För att hon har skrämt åldersnojan längst in i garderoben, och lyft fram mappiesens prime time – nu är hennes bästa tid! Vi flytt’ int’! Inte från arbetslivet och från debatterna.”

Övriga pristagare var Monica Nordlund, Astrid Börjesson, Inger Hallström Stinnerbom, Michelle Obama samt Årets Hedersmappie – William Spetz – för sin föreställning ”Mormor jag vet att du är i himlen, men har du tid en timme?”

 

Foto: Camilla Svensk

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-04-03
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas