Nyheter

SPF-förslag ”omoraliskt och oförsvarbart” – duell i SVT

Pensionärsorganisationerna borde skämmas. Det säger Kristdemokratiska ungdomsförbundets ordförande Aron Modig. På tisdagsmorgonen möttes SPFs ordförande Karl Erik Olsson i SVTs Gomorron Sverige.

Publicerad 2013-02-04

Om Kristdemokraternas partiledare Göran Hägglund i sitt nyhetsbrev från i fredags gick hårt åt pensionärsorganisationerna och kallade deras krav att slopa bromsen i pensionssystemet och avskaffa Premiepensionssystemet för ”ansvarslösa” – så är det en västanfläkt jämför med Aron Modigs retoriska artilleri.

”Var på din vakt”
I en debattartikel i Aftonbladet påstår Aron Modig att pensionärsorganisationerna ”är fullt medvetna om att deras krav bara kan genomföras på bekostnad av barnbarnen. Men då bör de också öppet erkänna detta, se sina efterkommande i ögonen, berätta vad de vill ha, och vem de tycker ska betala notan.”

– Är du medelålders eller yngre, och hoppas på en hygglig pension någon gång i framtiden? Var då på din vakt, skriver Aron Modig, och fortsätter:

– Detta betyder på ren svenska att de vill åt de pengar som avsatts för deras barns och barnbarns framtida pensioner.

Omoraliska krav
Här nedan kan du se hur Karl Erik Olsson och pensionärsorganisationerna väljer att bemöta den 27-årige KDU-ledaren från Stockholm, som i debattartikeln betecknar pensionärsorganisationernas krav som ”både oförsvarligt och omoraliskt”.

Se klippet från SVTs Gomorron Sverige här:

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Överlämnas idag

Du kan se SVT-debatten här.

Senare idag tisdag kommer de fem rikstäckande pensionärsorganisationerna att överlämna sin rapport ”En modell för finansiering av pensionssystemet utan automatisk balansering” till regeringen.

Dölj faktaruta

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas