Nyheter

SPF kräver inför slutdebatten: ”Diskutera äldreomsorgen!”

- Det är rent ut sagt dåligt att en så pass viktig fråga som äldreomsorgen inte ens kommit upp till diskussion i partiledardebatterna hittills. Det skriver SPFs ordförande Christina Rogestam inför fredagskvällens avslutande partiledardebatt i SVT.

Publicerad 2014-09-12

– Inför den avslutande partiledardebatten ikväll vill jag understryka att vi inte vill höra ännu en debatt om vinster i välfärden eller om personalens löner. Det är innehållet, kvaliteten, individuella behov och äldres möjligheter att påverka äldreomsorgen som är det väsentliga, skriver Christina Rogestam i debattartikeln som är publicerad på SVTs debattsajt SVT Opinion.

I de fyra partiledardebatter som fram till idag sänts i nationell media har ingen haft äldreomsorg som debattämne, konstaterar Christina Rogestam.

– Inte nog med det, ämnena har varit nära nog identiska. Inte bara politiker, utan också medierna själva har här ett ansvar att ta upp de olika frågor som väljarna bryr sig om.

– Vi hoppas kunna ta del av partiernas olika åsikter och skarpa förslag som syftar på innehållet i äldreomsorgen under kvällens partiledardebatt

Jan Arleij
jan.arleij@veteranen.se

Hela inlägget

Här kan du läsa hela debattartikeln.

Dölj faktaruta

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas