Nyheter

”Uppgörelsen slår mot småföretagare”

Branschorganisationen Vårdföretagarna är föga förvånande missnöjda med den rödgröna överenskommelsen om vinster i välfärden.

Publicerad 2014-10-06

Löfven sade tidigare idag att det är verksamheten som ska stå i fokus när det gäller välfärdsområden som skola, förskola, vård och omsorg, inte vinstintresset.

– Vinnare är människorna som ska ha del av välfärden.
Han sade även att han välkomnade en ordentlig diskussion. Nu har diskussionen börjat.

”Istället för att fokusera på bästa möjliga kvalitet i vården försöker de rödgröna partierna hitta så många sätt som möjligt att hindra vårdens entreprenörer”, skriver Vårdföretagarna i ett pressmeddelande.

– Även om inget beslut fattas just nu gör utredningen att den politiska osäkerheten ökar. Privata vårdgivare vågar inte utveckla sin verksamhet och anställda med idéer om hur vården kan bli bättre vågar inte starta företag. Internationella aktörer vågar inte etablera sig i Sverige, och vi riskerar att gå miste om nya behandlingsmetoder. Förlorarna är i slutänden patienter och brukare, säger Håkan Tenelius, näringspolitisk chef hos Vårdföretagarna.

Vårdföretagarna för stöd från Centerpartiet:

– Det är många små företag som drivs inom välfärden och som nu kommer att drabbas extra hårt. Risken är att de små vårdcentralerna och byskolorna kommer tvingas att stänga ned, säger Annie Lööf.

– Att genomföra detta som Stefan Löfvén nu vill är ett direkt hot mot både valfriheten och självbestämmandet. Det är en kraftfull och mörkröd vänstersväng.

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas