Gävle laddar inför kongressen
Kongress 2017 | 4 månader kvar
Foto: Jan Arleij

Gävle laddar inför kongressen

13 juni drar SPF Seniorernas kongress igång i Gävle. Senioren har träffat kongressgeneralen Hans Ström.

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-02-06

Hallå där, Hans Ström, snart dags för SPF Seniorernas kongress tisdag till torsdag den 13-15 juni. Hur går det?
Jo tack, bara bra. Vi följer planen. Alla hotellrum är bokade sedan länge och nu jobbar vi med att få till bra, lokal underhållning till kvällsaktiviteterna. Bland annat har Gävletjejen Sanna Gibbs med den vackra sopranen tackat ja.

Är det stressigt?
Nja, vi har god kontroll. Men det är klart att ansvaret för ett sånt här arrangemang som en kongress gör livet lite mer spännande… Det blir 115 ombud och ytterligare ett 70-tal gäster att ta hand om.

Kongressen ska äga rum i ”konservburken”. Det låter trångt?
Ha-ha, ja konservburken är ett av smeknamnen i folkmun för vårt konserthus där kongressen ska vara. Det är från början ett badhus som hette Strömbadet. Men alla kommer självklart att få plats, ingen fara.
Konserthuset ligger med en blank, djupblå klinkerfasad intill Gavleån med Millesstayer, och med stora fönster som ger utsikt mot den gröna Stadsträdgården runt omkring.

Var Konserthuset ert förstahandsval?
Ja, utan tvekan. Det är bästa lösningen, och enda lokalen egentligen som fyller våra krav. Från Konserthuset finns en gågata en dryg kilometer till de två hotellen där alla ska bo. Vi kommer också att köra minibussar.

Men varför vill ni som ett litet distrikt med 3 500 medlemmar och tolv föreningar ge er i kast med att arrangera hela organisationens stora kongress?
För att vi vill synas, både internt och externt. Det är en chans för oss att nå ut till fler seniorer och få dem till oss som medlemmar. Det är just för att vi är små som det är en bra idé att vi ger oss på uppgiften.

Det finns generösa åhörarläktare i kongresshallen. Kommer ni att fylla dem?
Hoppas det, vi ska verkligen uppmana alla som vill och i synnerhet våra medlemmar att komma till Konserthuset de här dagarna och lyssna på våra ombud.

Ni kommer förstås att försöka skryta lite om Gävle och Gästrikland, också?
Självklart! Så gott som all mat kommer att vara närproducerad. Sen ska vi berätta att den Boulognerskogen som vi har utanför kongresslokalen blev klar före den mer berömda som finns i Paris.

Hur kan det komma sig?
Efter Gävlebranden på 1860-talet då allt brann ner på ena sidan Gavleån åkte de som då bestämde till Paris och fick idén om att anlägga avenyer och en Boulognerskog. Sen blev vår skog faktiskt färdig före den i Paris.

Okej, du låter optimistisk och hoppfull om att kongressen i Gävle ska bli ”den bästa någonsin” som man säger om de olympiska spelen.
Absolut, det här ska bli jättekul.

Text och bild: Jan Arleij

Frida Andersson Johansson
Publicerad 2017-02-06
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas