Redaktionen

Bedrägerier & pensioner

Kristina Adolfsson
Publicerad 2024-06-17

I vårt senaste nummer startar vi en ny serie där vi tittar på pensionssystemen i Europa och jämför dem med Sveriges.

Vår reporter Ulrika Palmcrantz börjar i Frankrike och kommer under hösten att fortsätta vidare ut på kontinenten.

Redan 2019 publicerade Senioren den ofta citerade serien Pensioner i Norden där vi besökte samtliga nordiska länder. Och kunde konstatera att de svenska pensionerna låg i botten.

Planen var hela tiden att undersökningen av pensionssystemen skulle vidgas ut i världen. Jämförelser gör att man tydligare kan se fördelar och nackdelar. Klassisk konsumentjournalistik helt enkelt. Något vi tycker att våra läsare har rätt att kräva. Sen kom som bekant en pandemi. Men nu är det äntligen dags att fördjupa oss i olika europeiska pensionssystem.

Under sin resa i Frankrike fick för övrigt Ulrika ett mejl från mig där jag ber henne köpa ett presentkort. Det är bråttom, bråttom! Konfunderat svarar hon ”mig” och får till svar att det ska till en specifik släkting och det går lika bra på måndag. Vi är en liten redaktion och vi känner varandra. Och jag har inte en sådan släkting som nämns i mejlet. Hon konstaterar då att mejladressen är nästan som min, men inte riktigt.
I det senaste numret av Senioren skriver vi om vågen av bedrägerier mot äldre. Och hur du faktiskt kan skydda dig. Ett tips är att noggrant kolla en avsändares mejladress.

Världens bästa låt?

I slutet av maj i år avtäckte P3 en lista på de 300 bästa låtarna sedan 1964. Åtminstone enligt de 200 musikexperter, musiker och producenter som bjudits in att rösta. Jag var en av dessa särskilt inbjudna. 30 låtar var fick vi namnge. Några av mina favoriter var dessa tre:

  • Still in love with youAl Green
  • Move on upCurtis Mayfield
  • Hot fun in the summertimeSly & the family Stone

Vilka låtar kan du lyssna på om och om igen utan att tröttna?

Trendar just nu: Bananskalsvatten

Ta en till två bruna bananskal, klipp i bitar och lägg i en tillbringare med vatten. Låt ligga några dagar och vattna sedan. Utmärkt gödsel för tomater, paprikor, krukväxter, kålodlingar med flera växter.

Stor trend på sociala medier just nu där alla visar prunkande odlingar tack vare bananskalsvatten som påstås tillföra en hälsosam dos kalium. Värt att testa i alla fall.

Kristina Adolfsson
Publicerad 2024-06-17

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas