Redaktionen | Chefredaktören

Full fart på oss seniorer

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-11-07

För sjunde gången utlyser vi tävlingen Årets Senior. Fem kända personer är nominerade. De har alla det gemensamt att de på något sätt lyft fram att seniorer är att räkna med. En av dem är Amelia Adamo som fortsätter att höras och synas inte minst när det gäller fördomar om äldre. Senast ilsknade hon till på en bild av skruttiga pensionärer som fick illustrera regeringens budget i TV4s Nyhetsmorgon.

Nej, det är inget fel på hårknutar, hängselbyxor och kulmagar. Men när det blir en schablonbild av dagens pensionärer reagerar hon – och vi. Vår webbredaktör Frida Johansson bad våra följare på Instagram och Facebook att skicka in bilder på sig själva och voilà! – bilder strömmade in på aktiva och starka personer. Se några av dem här: 

Det är inget fel på hårknutar, hängselbyxor och kulmagar

Apropå hårknutar noterade jag i morse att flera av mina medmotionärer på gymmet bär håret i knut: en stilig kvinna i 70-årsåldern bar en stram stålgrå knut högt uppe på huvudet, två 30-åriga tjejer hade löst uppsatta knutar och en 75-årig man hade fäst sitt långa vita hår i en knut i nacken. Kanske en ny frisyrtrend?

Vid den här tiden är det dags för den årliga vaccinationen mot säsongsinfluensa. I de flesta landsting är vaccinationen gratis för alla som fyllt 65, men inte i alla. Det upprör SPF Seniorernas ordförande Eva Eriksson. Läs mer om kostnaderna i Senioren nr 8 och snart även här på Seniorens.e

Vår egen husdoktor Magnus skriver om sina farhågor om morgondagens sjukvård i nya numret av Senioren och Madelein Månsson ger må bra-tips. Madelein är förresten en av våra profiler på Seniorens hälsoresa till Spanska solkusten i vår.

Runt om i landet tränas det för fullt på gymmen i SPF Seniorernas regi. I föreningen Frihet Högsjö i Västernorrland styrketränar några damer regelbundet trots att maskinerna är gamla och slitna. Kommunen vill inte kosta på några nya. Nu har damerna gjort en skrivelse om det, vi hoppas att den tas på allvar. Friskvård lönar sig!

Startade inte julskyltningen väldigt tidigt i år? Och har det någonsin tidigare pratats om att byta dubbdäck redan i oktober (åtminstone i Stockholmstrakten)? Det stora varuhuset vid Sergels Torg öppnade en hel julavdelning i mitten av oktober. Däckbytarverkstäderna har redan långa väntelistor. Alltså dags att rusta sig för vintern fast löven knappt hunnit dala ner från träden och svampen står som spön i skogarna…

Gunilla Lindahl

Gunilla Lindahl
Publicerad 2017-11-07
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas