Redaktionen | Chefredaktören

Natur och konst ger en kick

Gunilla Lindahl
Publicerad 2018-02-28

Det har varit en osedvanligt mulen, mörk, slaskig och snöfattig vinter här i Mellansverige, till skillnad från i den norra landsändan. Vi som gillar ett par minusgrader med gnistrande snö och sol har gett upp drömmen om vintern – nu vill vi ha vår på direkten.
Hörde i radio att någon som köpt talgbollar hoppades på mer snö så att småfåglarna skulle hinna äta upp dem innan våren kommer. Jag köpte en hel hink talgbollar före jul och har mer än hälften kvar. Orsak: oönskat besök av skränande kajflock. Småfåglarna törs inte ta för sig. Inte ens våra vaktskator har lyckats skrämma bort dem. Så inga fler talgbollar i min trädgård!
Småfåglarna har inte visat något större intresse för solrosfröna i år. Verkar som de får godare utspisning hos grannen. Men när hon var bortrest tidigare i vinter flockades de minsann runt fröautomaten – steglitsar, nötväckor, domherrar och talgoxar.
Änderna har däremot visat ovanligt stort matbegär. De börjar skräna och simma emot oss så fort de ser oss promenera vid ån, min hund och jag.

Nu vill vi ha vår på direkten.

När ni läser detta är det bara i början av mars så chansen – eller risken – att det blir snö till påsk finns fortfarande. Vi skippar recept på påskmat i år och bjuder istället på fräscha frukt- och grönsaksdrinkar som ger mycket energi. Numera finns det en hel avdelning med olika smoothies i min matbutik men godast är det om man gör dem själv.
Det är inte bara naturen som ger en kick. Utställningen Sigrid Hjertén – En mästerlig kolorist är en stor upplevelse för oss som vill tanka energi genom ögonen! Utställningen pågår ända till slutet av augusti. Läs mer i Senioren nr 2.
Jag skrev i förra numret att jag såg fram emot Lars Lerins utställning på Liljevalchs senare i år. Då var det ännu inte klart att han skulle ställa upp på en intervju för Seniorens Ulrika Palmcrantz. Nu blev det intervju till slut i samband med en tv-inspelning om Lerins lärlingar i Karlstad. Ni som inte har sett denna fantastiska tv-serie kan se den på SVT Play. Och läs Ulrikas fina porträtt i nya numret av Senioren!

Mer konst – har du vägarna förbi Gävle så missa inte Britta Marakatt Labbas utställda broderier .
Till slut drömmer jag om att resa till Italien och känna doften av nyplockade citroner efter att ha tagit del av Lage Stones och Hans Rooths resereportage.

En fin vår önskar
Gunilla Lindahl

Gunilla Lindahl
Publicerad 2018-02-28
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas