Storbankerna är inte värda att kallas banker längre
Åsikter | Hans Lööf
Foto Colourbox

Storbankerna är inte värda att kallas banker längre

Sveriges många ideella föreningar har fortfarande kontanthantering och vi kan inte acceptera ”storbankernas” nonchalans att upphöra med att ta emot mynt och sedlar skriver insändaren.

Publicerad 2012-09-19

Kontanthantering upphör. Sveriges alla ideella föreningar har fortfarande kontanthantering och vi är många. Bara som exempel i Tenhult är vi femton föreningar och därtill fyra kyrkliga samfund som hanterar pengar och vi gemensamt kan inte acceptera ”storbankernas” nonchalans att upphöra med att ta emot mynt och sedlar.
Bankerna har tidigare tagit ut en årlig fast avgift som har varierat mellan 250- till 1000 kronor per förening och på merparten av dessa konton betalades  0 % i ränta! En lönsam affär eller?
Att nästan samtliga storbanker upphör med kontanthantering samtidigt osar kartellbildning lång väg, de högsta bankcheferna är en liten grupp och känner varandra väl.
Jag anser att en slopad kontanthantering är samhällsfarlig verksamhet och ett sabotage mot det ideella föreningslivet. I denna viktiga fråga är det dags att väcka våra politiker, idrottsförbund  och inte minst pensionärsföreningarnas riksorganisationer som har många medlemmar som inte använder plastkort eller internetbetalning. 
Vi förväntar oss svar i denna fråga från våra riksdagsmän och berörda bankchefer.

Hans Lööf, Kassör SPF Tenhultsbygden

Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas