Utred inte mer gör något!
Åsikter | Catharina
Foto: Colourbox

Utred inte mer gör något!

Insändaren tycker att vården har försämrats de senaste 15 åren och anser att nu måste något göras! Utredningar finns så det räcker och kostar bara pengar!

Publicerad 2014-01-15

Läser inte politiker och beslutande personer demografiutredningar eller blundar man inför 40-talisternas pensionsavgångar? Är själv sjuksköterska och har tagit hand om både svärföräldrar och egna föräldrar samtidigt som jag jobbat heltid och haft egen familj med ett barn. När jag tog hand om de äldre gjorde jag det utan någon som helst ersättning från kommunen. Min dåvarande man jobbade heltid och stack utomlands för att slippa allt arbete och ansvar. Nu driver han runt i en husbil och kallar sig flyttfågel! utan att ta ansvar för barn och barnbarn.

Personal inom hemtjänst måste fort utbildas och få uppskattning för att inse att deras jobb är uppskattat. Utbilda dem som är på plats nu! Ta bort brutna turer! Laga maten själva bort med plastmatlådor. Skriv livsberättelser om de äldres liv tillsammans med dem, gör något positivt av deras situation. De har varit med om att bygga upp detta land utan extra ersättning  HA EN POSITIV inställning till de äldre och inte så negativt som det låter nu från politiker.

Glöm inte Ni blir gamla själva om ni får leva och ha hälsan!

Hälsningar från en 70-årig nu ensamboende sjuksköterska med hiss som sköter sig själv och har barn och barnbarn. Har dagen full med aktiviteter och plugg på högskola, träning med mera. Vet inte hur tiden skall räcka till . Tänker med fasa på om man skulle bli sjuk och ej klara sig själv!

Hälsningar
Catharina

Dölj faktaruta
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas