Äventyret har startat
Blogg

Äventyret har startat

Sven Gruvstad
Publicerad 2019-09-22

Äntligen kom vi iväg på Afrikaresan. Min fru kommer med på första etappen från Johannesburg till Windhoek i Namibia. Därifrån åker hon hem den första november. Mycket förberedelser under lång tid. En resa som känts väldigt avlägsen är nu i full gång.

Ett alldeles för stort bagage. Jag 40 kg, min fru 10 kg. Behöver man 40 kg när en fullastad bil står och väntar? Nej säkert inte, absolut inte. Men vad ska jag ta bort? Godis-, jordnöts- och choklad- förrådet förstås. Men att öppna en påse ”gott och blandat” efter några veckor på dammiga vägar är inte fel. De uppblåsbara fotbollarna att ges till några glada ungdomar på vägen måste med. 180 malariatabletter, ja de ska självklart med. Såklart hade 10 kilo guideböcker varit det lättaste att ta bort. Allt finns ju på nätet. Men att ligga och bläddra i en bra guidebok under ett myggnät på kvällen blir säkert inte fel.

Ett överfullt Turkish Airways tog oss via Istanbul till Johannesburg. Bra flygresa. I Johannesburg blev det, på rekommendation, en Uber till vårt airbnb i Midrand där vi hittade min bil. Ett kärt återseende. Minnena från Asienresan flimrade förbi. Hoppas nu att Eastern Mountain, som jag kallar min bil, biter ihop och klarar av den långa hemresan till Malmö. Bilen startade i alla fall på direkten när batteriet kopplades in. Bra vindar och snälla människor är det vi behöver för att navigera från Johannesburg till Malmö i egen bil. ”World Tour, Etapp IV, African Part” har startat.

Vi bor på ett billigt och fantastiskt trevligt Airbnb som vi fått rekommenderat. I morgon service av bilen och sen är tanken att hinna med lite sightseeing i Johannesburg innan vi kör iväg.

Citroner utanför dörren
Vårt fina airbnb
Sven Gruvstad
Publicerad 2019-09-22

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2022 Senioren - När insidan räknas