Beskedet: Tjänstepensionen ska gå att pausa
Foto: Getty Images
Ekonomi & Pension | Pensioner

Beskedet: Tjänstepensionen ska gå att pausa

För första gången har Pensionsgruppen haft ett möte med samtliga riksdagspartier. De kom bland annat överens om att det ska bli möjligt att pausa tjänstepensionen.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-10-27
Anna Tenje. Foto: Kristian Pohl AB/Regeringskansliet

– Det är historiskt att samtliga partier ingår i pensionsgruppen och det är mycket positivt att vi redan vid första mötet ställde oss bakom inriktningen att det borde vara möjligt att pausa utbetalningar av tjänstepensionen. Förslaget innebär att det blir enklare och mer förmånligt för en pensionär att börja arbeta igen utan att drabbas ekonomiskt av höjd skatt på grund av tjänstepensionen, säger äldre- och socialförsäkringsminister Anna Tenje (M) i ett pressmeddelande.

Den allmänna pensionen från staten går redan nu att pausa men har du börjat ta ut din tjänstepension kan du inte göra det. Något som har fått mycket kritik.

Läs också: ”Pensionärer måste kunna pausa sin tjänstepension”

Men nu är det alltså på väg att ändras. I pressmeddelandet från regeringen framgår att Pensionsgruppen är överens om att genomföra en översyn där målet är att göra det mer flexibelt att ta ut sin tjänstepension.

Däremot är det oklart när de nya reglerna börjar gälla. Förslaget utformas nu inom Regeringskansliet och sen ska de olika remissinstanserna få säga sitt innan beslut kan tas.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-10-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas