Jobbat statligt? Du kan ha pengar att hämta
Foto: Colourbox
Ekonomi & Pension | tjänstepension

Jobbat statligt? Du kan ha pengar att hämta

Förra årets uppmaning uppskattades av många. Nu är det dags igen för Statens tjänstepensionsverk (SPV) att påminna folk som jobbat statligt att de faktiskt kan ha tjänstepension kvar att ta ut. Det finns pengar att hämta.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-03-07

– Precis som vi anade var det kunder som trodde att de hade tagit ut all sin tjänstepension från statlig anställning. Av olika anledningar hade de missat den förmånsbestämda delen. Det framkom i den undersökning vi gjorde efter utskicket ifjol, säger Christina Lindh, kommunikatör på SPV, i ett pressmeddelande.

Årsbeskeden om tjänstepensionen har i dagarna nått drygt 650 000 av SPV:s kunder. Där uppmanas alla att kontrollera sin tjänstepension och se hur mycket pengar de tjänat in hittills.

Precis som i fjol gör SPV en speciell uppmaning till de cirka 10 000 kunderna som är 67 år och äldre som har slutat att jobba statligt men ännu inte tagit ut sin tjänstepension som finns hos myndigheten.

– De får helt enkelt en påminnelse om att de har pengar hos oss som väntar, säger Christina Lindh.

Gensvaret på påminnelsen var stort förra året. Under utskicksperioden i februari och mars ökade antalet ansökningar med över 100 procent. Många uppskattade det speciella utskicket.

De första årsbeskeden skickades ut 21 februari och 7 mars börjar SPV skicka ut vykort till alla som inte har digital brevlåda.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-03-07

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas