Funkar olivolja?
Foto: Colourbox
Relationer | Malena om relationer

Funkar olivolja?

Malena Ivarsson är socionom och sexolog och svarar på frågor från Seniorens läsare.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-07-31

Tack för en bra spalt! I Senioren 4/2021 skriver ”Gammelmormor” att hon och hennes partner använder olivolja på kroppen för glid. Jag undrar hur mycket? Jag tänker på lakanen som blir alldeles kletiga. Jag bara undrar, för jag tycker att hennes tips är otroligt bra! Vore roligt att veta mer om det hela. /MA   P

Malena svarar: Glidmedel är jättebra. Det hjälper till att väcka huden, nervtrådarna och slemhinnorna till liv. Bäst är att använda ett ekologiskt oljebaserat glidmedel som Repair som också vårdar slemhinnorna. Vattenbaserade glidmedel torkar snabbare och lämnar mindre fläckar men ger inte samma behagliga känsla.

Har man inget glidmedel kan man absolut använda olivolja. Det går bra att smörja på både klitoris och penis, dessutom är det billigt och något som brukar finnas i hemmet. Och ja, risken att olivoljan lämnar fläckar på lakanen finns. Men man behöver inte särskilt mycket.
Olivoljan funkar bra även för kroppsmassage eftersom den är fet men mandeloljan som finns på Apoteken är bättre delvis för att det inte får en att tänka på sallad som man annars lätt associerar olivolja med. Av den anledningen är också jojoba, sesamolja eller kokosolja bättre alternativ både för att massera hela kroppen och som smörjmedel för könsorganen. Man kan alltid använda en stor frottéhandduk för att skydda lakanen.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-07-31

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas