”Han kallar mig för exfruns namn”
Foto: Colourbox
Relationer | Fråga Malena

”Han kallar mig för exfruns namn”

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-04-23

Jag har ett förhållande med en man som ofta kallar mig det som hans tidigare partner hette. Eftersom jag INTE gillar detta och ofta blir besviken, funderar jag på om han inte är »välskild«. Han borde förstå själv hur det känns för mig. Funderar på att lämna honom. Skulle vilja få ett gott råd hur någon annan ser på denna situation.
Vänligen I. K.

Malena svarar: Oj, det känns inte så bra så klart. Men en tröst är att det ofta händer när en ny relation övergår till att bli mer stabil. När ett förhållande är nytt är båda parter extra måna om att göra ett gott intryck, då förväxlar man inga namn. I takt med att förhållandet blir mer etablerat slappnar parterna av, börjar äta chips i soffan och nöta tv-serier, och då kan ett eller annat namnmisstag lätt smyga sig in.
Om vi också kikar på vilka vi dras till, tenderar vi att välja ungefär samma ”sorts” partners livet igenom. Det kan ju också ursäkta ett och annat namnmisstag.

Om han då tar ansvar för att han sårat dig och ber om ursäkt kan du nog tryggt gå vidare i relationen.

Men om det handlar om ren nonchalans, du säger att det förekommer ofta, så undrar jag om du berättat att du blir besviken? ”Han borde förstå att du blir sårad”, menar du, men så enkelt är det inte alla gånger. Han är ingen tankeläsare, du behöver förmedla vad hans glömska gör med dig. Du blir besviken och ledsen. Om han då tar ansvar för att han sårat dig och ber om ursäkt kan du nog tryggt gå vidare i relationen.
Gör han inte det skulle jag vilja hissa en varningsflagg och uppmuntra dig att studera hur han beter sig mot andra. Har han bra kontakt med eventuella syskon, barn och vänner är det ett gott tecken. Präglas de relationerna också av arrogans – dra dig undan! Då kan namnmissarna vara en föraning om att han gömmer på fler drag som du inte kommer att bli glad över att upptäcka, som ren hänsynslöshet och egoism.

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-04-23

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas