Hon har fejkat hela tiden
Foto Colourbox
Relationer

Hon har fejkat hela tiden

Malena Ivarsson
Publicerad 2016-05-10

Min hustru och jag har haft ett långt liv tillsammans. Det har varit hektiska år med eget företag, småbarn och allt som hör till. Sexlivet har legat på hyllan.
Nu när vi båda är pensionärer hade jag hoppats att vi äntligen skulle få tid för varandra, kunna ligga och mysa och få igång samlivet igen.
När jag tog upp det med hustrun sa hon att hon aldrig varit tillfredsställd och att hon fejkat orgasmer under hela vårt samliv. Som du förstår tog jag det hårt, ja, det var nästan som om hon erkänt att hon varit otrogen. Jag har levt i tron att hon varit nöjd, de gånger vi haft sex har hon ju fått ”orgasm”. Nu känner jag mig nästan impotent och undrar hur det kunde bli så här. Varför har hon fejkat? Är jag en så dålig älskare? Hur ska vi  komma vidare?

”För sent?”

Är jag en så dålig älskare?

Jag förstår din upprördhet över att det du trott vara sanning visat sig vara en bluff. Om det kan vara till någon tröst så är du inte ensam om att bli lurad. I undersökningar uppger nästan var fjärde kvinna att de bluffat någon gång. Men att fejka jämt är mer ovanligt även om jag mött flera kvinnor i 60-årsåldern som aldrig fått orgasm, och som säger att de alltid fejkat.
Anledningen är oftast att de inte vill såra mannen, att de känner sig pressade av att prestera något, att de inte tycker om sin kropp, eller att de inte vet hur de ska göra för att få orgasm.
Också bland dem som kan få orgasm på egen hand finns det många som fejkar, kanske för att de skäms för att visa på vilket sätt de behöver bli stimulerade.

Myten om att det bästa är att komma under samlaget är fortfarande stark och något många har som ideal. Det kan vara ytterligare en orsak till fenomenet.
Med detta sagt vill jag betona att det är bra att det här kommer upp, för nu har ni en ny möjlighet att ärligt utforska varandra. Och du är absolut ingen dålig älskare, det är din hustru som behöver kunna kommunicera vad hon tycker om eller inte tycker om.
Kvinnor behöver generellt sett mycket mer tid och mer av klitoriskontakt för att kunna orgasmera. Tyvärr lämpar sig den vanliga missionärsställningen dåligt för att stimulera klitoris. Sitter kvinnan däremot i ridställning får hon en bättre möjlighet att antingen smeka klitoris själv eller låta mannen gör det.  Tänk på att det aldrig är försent för en nystart!

Malena

Malena Ivarsson
Publicerad 2016-05-10

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas