Jag får ingen orgasm
orgasm vid onani men inte vid samlag Foto Colourbox
Hälsa

Jag får ingen orgasm

Publicerad 2013-12-11

Fråga: Jag har aldrig fått orgasm vid samlag. Däremot när jag onanerat. Jag är 74 år och har nu en man som inte tycker att det är bra. Mig rör det inte för jag är ju van. Visst hoppas jag än att det ska ske men hoppet minskar och jag håller på att ge upp. Det är ju skönt och jag gläds åt hans utlösning. Vad kan vi göra?

Lisa

 

Svar: Hej Lisa!

Tack för din fråga som vi tror både kan intressera och vara aktuell för flera läsare. När två personer har sex med varandra är det vanligaste att den ena får orgasm före den andra. Många har nog en önskan om att få orgasm samtidigt, men det är inte alltid så lätt och inte heller så vanligt. Det kan vara så att den ena väntar tills den andra kommit för att sedan själv bli tillfredställd. Naturligtvis kan det variera från gång till gång vem som kommer först.

Problemet som du beskriver är att du inte får orgasm i samband med samlag men att du själv kan få det genom att onanera. Det är mycket vanligt att kvinnor inte uppnår orgasm vid penetrerande sex eftersom slidan faktiskt inte är så känslig för beröring. De flesta får inte orgasm genom att penisen åker ut och in i slidan utan behöver en klitorisstimulering för att bli tillfredsställd. Man kan också få orgasm genom vaginal och anal stimulering men sällan enbart detta.

Men egentligen är ju inte ditt problem att få orgasm, för det kan du få, utan hur du ska hantera situationen med att din partner »inte tycker att det är bra«. Att din partner inte vill att du ska onanera kan höra samman med att han upplever att han inte kan tillfredsställa dig. För honom kanske onani enbart hänger ihop med sex på egen hand och inte i en relation. Onani behöver inte vara ett hinder utan kan vara en del av ett gemensamt sexliv.

Det verkar som att er relation är relativt ny. Det är inte alltid så lätt att hantera en förändring från gamla vanor till nya, gemensamma. Ett sätt är att du kan visa honom hur du vill bli smekt. Ett annat är att din partner förstår och kan acceptera att du stimulerar dig själv när ni har sex tillsammans. På så sätt kan det bli möjligt för er båda två att glädjas åt varandras sätt att bli tillfredställda.

Bästa Hälsningar
Christina och Marianne

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas