”Jag har längtat efter spänning”
Relationer | Fråga Malena
Foto: Colourbox

”Jag har längtat efter spänning”

En änkling söker nya erfarenheter, men vad är bästa sättet? Malena Ivarsson svarar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-04-04

Jag är 76 år och blev änkling för ett halvår sedan. Under hela mitt äktenskap tänkte jag aldrig på någon annan kvinna. Jag älskade min hustru så mycket och det var fruktansvärt att förlora henne.
Vårt sexliv var bra även om det inte var särskilt äventyrligt, mest missionären. Jag försökte någon gång föreslå att vi skulle prova något annat, men det ville hon inte. Jag accepterade det, men bar också på en längtan efter lite mer spänning. Jag visste att vi hade kunnat få ut mer om hon velat. Att vi skulle ha kunnat ha en annorlunda relation är något jag ofta tänker på.
Nu ska jag resa på semester med några vänner till ett land där man lätt kan få sexuell massage utan att det är olagligt, och jag undrar om du tror att jag skulle kunna få uppleva något nytt? Jag skulle självklart aldrig ha kommit på den tanken medan min hustru levde.

”Hans A”

Malena Svarar: Sorg kommer i många olika skepnader, och våra steg för att gå vidare i livet tar sig också olika uttryck. Att tänka tillbaka och önska att relationen skulle ha varit annorlunda är vanligt. Förhållandet med din hustru var unikt och kan inte ersättas, och det är förståeligt att du saknar ert sexliv och den kärlek du upplevde. Det är omöjligt för någon att ersätta just det ni två delade.

Att betala för sexuell massage innebär risker för utnyttjande från bådas sida.

Men kvinnor lever oftast längre än män så det finns väldigt många singlar som aktivt söker en partner, och som du skulle kunna få både sexuella upplevelser och ett meningsfullt liv med. Att betala för sexuell massage innebär risker för utnyttjande från bådas sida, även om det är tillåtet i andra länder, för att inte tala om faran med sexuellt överförbara sjukdomar.
Men jag förstår att du med en sådan handling tänker att du kan få nya sexuella upplevelser och samtidigt vara lojal mot din hustru. Men skulle det inte vara bättre att ge dig själv tillåtelse att gå vidare i livet med en ny livskamrat vid din sida? Jag är säker på att din hustru både hade önskat och unnat dig det.

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-04-04
Våra experter
Vår panel består av experter på seniorfrågor som seniorhälsa, pensioner & skatter, träning samt sex & relationer.

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2015 Senioren - När insidan räknas