”Vart har glädjen tagit vägen?”
Foto: Fpwing / Colourbox
Hälsa

”Vart har glädjen tagit vägen?”

Sverige borde ha en karneval, tycker signaturen "Irma". Malena Ivarsson håller med om att glädje är viktigt.

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-05-28

Jag är pensionär, snart 70. Min käre man dog 2010. Han blev bara 66.
Jag tycker att vi pensionärer måste göra mera tillsammans. Många hus har en fritidslokal i källaren som alla kan använda. Jag skulle gärna vilja använda den för att träna yoga med grannarna! På vintern är det snö och ishalka i Sverige, och många äldre vågar knappt gå ut. Synd. Varför har Sverige ingen karneval? Tänk dig ett karnevalståg där alla som är med får klä upp sig! Glad musik och dans, och alla barn kunde klä upp sig och dansa med varandra. Sömmerskorna skulle få mer jobb. Vart har glädjen i Sverige tagit vägen? Vi lever ju bara en gång.

Varför har Sverige ingen karneval?

Jag kom nyligen hem från fem veckor i Las Palmas. Nästan varje dag var det strålande sol och 18-24 grader varmt. Man kunde promenera så mycket man ville och använda sina språkkunskaper. Vackrast för mig var förstås karnevalen. Själv är jag född i Bayern och där har vi karneval varje år.
Hälsningar Irma

Malena Svarar: Man känner verkligen din entusiasm och glädje när du tipsar om att köra yogapass med grannarna och dansa med i en härlig uppsluppen karneval. Jag instämmer och är säker på att ett sådant karnevalståg skulle locka tusentals både äldre och yngre. Du har helt rätt i att vi behöver genomsyras av dans, musik och maskerader för att känna mer glädje och vitalitet i livet. Då skulle vi kanske inte behöva åka utomlands för att få uppleva den lyckokänsla som det ger.

Malena Ivarsson
Publicerad 2018-05-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas