”Jag har svårt att få orgasm”
Foto Colourbox
Relationer | Sex och samlevnad

”Jag har svårt att få orgasm”

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-03-20

Jag är en kvinna som precis fyllt 71. Jag arbetar fortfarande som konsult men planerar att minska på arbetet. Min man dog för tjugo år sedan och vi fick inga barn. Det är väl därför jag arbetat så mycket. Jag gör insatser även som volontär. För några månader sedan fick jag kontakt med en man som är stabil och berest. Vi pratas vid dagligen och han önskar en sexuell relation, vilket jag är positiv till, men samtidigt orolig efter sextorka. Har läst om affären Pistill som har sexleksaker. Jag har aldrig provat någon sådan, men har svårt att få orgasm vid självstimulering. Vad skulle du rekommendera mig att prova? Känner mig skamsen att gå in i de här affärerna så det skulle vara lättare om jag vet vad jag ska fråga efter.
”Anonym kvinna”

Malena svarar: Först av allt vill jag gratulera dig till att du fått kontakt med en man som du är intresserad av efter så många år utan samliv. Jag tycker också att det är både klokt och insiktsfullt att vilja få kunskap om vad du kan göra för att öppna upp din sexuella potential.
Av de kontakter jag haft med de som säljer hjälpmedel, får sexleksaken Womanizer högst poäng. Den finns i olika varianter, och det som är speciellt med den är att den verkar genom att skapa ett slags sug runt klitoris.
Lusten kan också stimuleras av att ta kosttillskottet L-Argiplex. Jag rekommenderar dig även att testa olika glidmedel som har aktiva substanser för att öka känsligheten. Allt det här kan du lika väl köpa på nätet om du inte vill handla i en affär.

Malena Ivarsson

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-03-20

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas