Jag kände mig som arton igen!
Foto Colourbox
Relationer | Malena Ivarsson svarar

Jag kände mig som arton igen!

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-07-28

Du får ofta yttra dig om problem och kriser, men här kära Malena, kommer något annat. Vi får gå över 50 år tillbaka i tiden. Norrlands inland. Ibland fick man ju jobba tillsammans med kvinnor och det var ju kul. En minns jag särskilt, hon var inte bara en skönhet utan också snäll, varm och pigg. Hon provade att krama mig några gånger men jag duckade.

Trots att hon var 20 år äldre gav hon stoff till underbara fantasier åt en 17-18-åring.
Nu har det gått 50 år och jag fick veta att hon levde och mådde bra, så jag besökte henne. Det blev nostalgi, och när jag sa att jag varit kär i henne säger hon att ”jag var också kär i dig”. Våra ögon tårades, jag höll om hennes händer och bet lite lätt i dem. Det gick ett tyst brus genom hela min kropp, någonting så underbart. Så jag råder alla att leta rätt på gamla förälskelser. Om ni inte vågade säga allt då så säg det nu.

18 år igen

Malena svarar: Din berättelse pekar på möjligheten att återvända till det förflutna och få en andra chans.
Ungdomens tragedi är ju att man är så tafatt i att sätta ord på alla känslor som far hit och dit. Ålderdomens är kanske att man inte längre blir lika passionerad. Men du och din vän har lyckats skruva tillbaka tidsklockan och knyta ihop det band som aldrig riktigt brustit utan funnits där om än osynligt genom alla år. Uttrycket »gammal kärlek rostar aldrig« dyker upp för mig när jag tar del av det som hänt er. Jag tänker också på att en av de största fördelarna med att bli äldre är att man inte tar sig själv på lika stort allvar, utan vågar säga vad man tycker och känner.

Jag hoppas ditt inlägg inspirerar andra att göra samma sak. Att ta kontakt med en vän från ungdomen kan vara en chans att få ett förhållande på livets höst.

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-07-28

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas