Jag saknar manligt sällskap
Foto: Colourbos
Relationer | Malena svarar

Jag saknar manligt sällskap

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-01-09

Jag är en 64-årig kvinna som bott ensam i snart ett år, men jag har ännu inte skilt mig från min man. Det finns dock absolut inga planer att återuppta relationen. Vi äger en firma tillsammans och det är min make som sköter den. Det är anledningen till att jag inte begärt skilsmässa än.
Jag själv jobbar som it-expert på en storbank och tänker pensionera mig nästa år. Jag känner mig oerhört ensam och det känns väldigt tråkigt. Jag är aktiv och tränar mycket, cyklar, tar promenader och så vidare, men känner mig helt tom och övergiven. Jag saknar ett maskulint sällskap. Är det fel att ha en manlig vän nu när jag officiellt fortfarande är gift?

”Mimmi”

Malena svarar: Du och din man har glidit ifrån varandra och lever separerade. Det enda som återstår av ert äktenskap är ett papper. Jag kan inte se att det finns något hinder för dig att börja umgås med män för att hitta någon som kan bli en ny livskamrat om det inte är andra saker som skaver i ditt inre.
Kanske skulle det bli en väldig överraskning för din man?
Han kanske inte uppfattar situationen på samma sätt som du? Men om han också är införstådd med att ni ska separera fullt ut när firman är avvecklad kan han ju inte heller ha några invändningar. Annars är det förstås hänsynsfullt att berätta för honom att du vill söka en ny partner trots att skilsmässan inte är helt klar, men det är heller inget du är skyldig honom.

Jag tycker inte att man ska fortsätta i ett äktenskap om känslorna begravts och all sexuell lust har förvandlats till likgiltighet och ointresse.
Å andra sidan tycker jag att man bör vara fullständigt säker på att känslorna är döda innan man tar ett så allvarligt steg att man upplöser ett äktenskap. Och där verkar du vara. Du är medveten och klar över vad du vill – ha en ny livspartner. Självklart ska du sikta på det även om skilsmässan inte är juridiskt klar.

Jag citerar gärna Sören Kirkegaard: ”Att våga ta språnget är att förlora fotfästet en stund, att inte våga ta språnget är att förlora sig själv.”

Malena Ivarsson

Malena Ivarsson
Publicerad 2017-01-09

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas