Kan inte få stånd
Bild: Colourbox
Hälsa | Relationer

Kan inte få stånd

Jag har träffat en ny man som inte kan få stånd och behöver tips om vad att göra. Läs hela frågan och Malena Ivarssons svar.

Malena Ivarsson
Publicerad 2024-07-10

För några månader sen träffade jag en ny man, som är tre år yngre. Jag är 68, han 65. Vi känner igen varandra sen vi var yngre och även sen vi hade varsin familj, så vi har koll på varandras ”bakgrund”. Vi separerade båda från samboförhållanden för drygt ett år sen.

Han berättade ganska snart för mig att han har en förstorad prostata som han äter medicin för, samt tar medicin för högt blodtryck. För några veckor sen sov vi med varandra för första gången och jag märkte att han inte kunde få stånd. Han menade att det troligen beror på att han har för lite testosteron i kroppen. Jag var väldigt tänd på honom så han kunde tillfredsställa mig på annat sätt, vilket var härligt förstås. Men jag vill ju att även han ska kunna njuta av ett samlag. Han säger att han inte blir ”kåt” men kan känna lite pirr. Min fråga är egentligen bara vad du skulle rekommendera i det här fallet?
/Anonym

Malena svarar:

När lusten säger hej då kan det mycket väl handla om testosteronbrist. För de flesta produceras testosteron i tillräcklig mängd livet ut men uppemot fem procent får en brist som påverkar välmåendet. Vanliga symtom är minskad sexlust, nedstämdhet och humörsvängningar. För att behandlas krävs en läkarundersökning där det konstateras om testosteronnivåerna är för låga. Då kan man ge recept på testosteron.

PS I dagarna lanseras en receptfri produkt som vill ta upp konkurrensen med etablerade behandlingar för erektionsbesvär och som kan ses som ett förstahandsval. Det är en gel som heter Eroxon. Finns bland annat på Apotek Hjärtat och Apotea.se

Malena Ivarsson
Publicerad 2024-07-10

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas