Hälsa

Känslan uteblir

Publicerad 2016-01-08

Fråga: Jag är sambo med en kvinna. Hon är 55 år, själv är jag 66. Det är stor kärlek och vi trivs bra ihop. Det är underbart att kunna älska när man vill på ålderns höst utan barn eller barnbarn som stör. Men när vi har samlag tycker jag att hon är för vid. Det verkar som om hon inte har förmågan att spänna musklerna. Jag får inte någon riktig känsla så det blir svårt för mig att få utlösning. Dessutom blir hon extremt fuktig, vilket gör att jag känner mindre.
Går det att göra något åt?

Erik

Svar: Lubrikation är ju något positivt, men är den väldigt riklig kan det också göra att både mannen och kvinnan känner mindre av samlaget. Ett tips är att kvinnan för in en tampong en stund innan samlaget, så kan överflödig vätska absorberas av tampongen. Sedan är det bäst att hon ber en gynekolog testa om hon kniper rätt, och sedan öva några gånger om dagen. Det finns särskilda knipkulor som ger snabb och bra effekt. Kvinnor som tränar sin kärleksmuskel får ofta ut mer av penetrerande sex. Liksom partnern.
Tyvärr kan inte alla kvinnor träna upp sin bäckenbotten på grund av olika skador som kan ha skett vid en förlossning. Blir det inte bättre av knipövningar kan man överväga att göra en slid-försnävning.
Ibland kan det också vara så att det är mannen som börjar få sämre erektioner men tolkar det som att slidan förändrats.

Malena

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas