Min man porrsurfar
Personen på bilden har inget samband med texten. Foto: Colourbox.
Relationer | Malena om relationer

Min man porrsurfar

Min man porrsurfar. Han vet att jag blir ledsen men fortsätter ändå. Är jag svag som inte kan bryta med honom trots allt detta? frågar en av Seniorens läsare Malena Ivarsson.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-02-19

Det är många som hör av sig om porrsurfing och jag har en man som håller på. Han har stenkoll på sin dator men jag vet ändå. För  ibland blir han orolig och får ont i huvudet och blir rädd att jag ska upptäcka det.

Jag börjar tro att han har ett sexmissbruk och har försökt prata med honom om det.

Det som kan vara jobbigt är att han kan säga nej till sex och sen gå upp på natten och porrsurfa. Då kan man känna sig oattraktiv och usel i sängen. Jag börjar tro att han har ett sexmissbruk och har försökt prata med honom om det. Jag har inte beskyllt honom utan bara bett honom att sluta. Han vet att jag blir ledsen men fortsätter i alla fall. Är jag svag som inte kan bryta med honom trots allt detta?
/Birgitta

Malena svarar: Min erfarenhet är precis tvärtom. Det är starka och intelligenta personer som står ut för länge i dåliga relationer – helt enkelt för att de orkar mer. De är vana vid att vara den som stöttar, både fysiskt och känslomässigt.

Att vara tillsammans med en person som struntar i ens känslomässiga behov förgiftar på sikt ens självuppfattning.

Så när en sådan person som du Birgitta, börjar reflektera över situationen är det ett styrketecken. Att vara tillsammans med en person som struntar i ens känslomässiga behov förgiftar på sikt ens självuppfattning – du börjar nu tänka att du är oattraktiv och en dålig partner. I en sådan situation hoppas man hela tiden på en förändring. Men om man bara hoppas sker ingen förändring. Lita på  det nödvändiga i att kräva en förändring och ta hjälp utifrån. Preven Tell 020–66 77 88 är en hjälplinje där de som svarar har god erfarenhet av att ge stöd och råd till anhöriga. Men framför allt hjälper de människor som tappat kontrollen över sitt sexberoende.

Malena Ivarsson
Publicerad 2021-02-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas