Gratis provspel ska locka fler seniorer till padeln
Foto: Getty Images
Träna | prova på

Gratis provspel ska locka fler seniorer till padeln

Är du sugen på att testa padel? Nu kan du som senior prova det gratis nästa vecka i Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö och Halmstad.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-09-29

Under pandemin var padel en av få aktiviteter som fick utövas och sporten växte explosionsartat med nya hallar som poppade upp som svampar ur jorden.

Nu har baksmällan kommit. Många hallar har gått i konkurs och de föreningar och hallar som finns kvar riktar nu in sig på att bli en sport/aktivitet som alla andra.

Förutom satsning på ungdomsverksamhet pågår försök att locka seniorer att börja spela padel. För det är en grupp som sporten haft svårt att nå ut till.

-Av våra padelcenter är det bara 50 procent som har seniorverksamhet och det vill vi utöka nu, säger Marcus Holm som är projekt- och utbildningsansvarig på Padel United som har 19 padelcenter fördelat i städerna Stockholm, Göteborg, Malmö, Växjö och Halmstad.

Läs också: Det är en ytterst lämplig sport för seniorer

Lite förenklat kan man säga att padel är en blandning mellan tennis och squash. Det är betydligt ”snällare” än de idrotterna och man spelar två mot två, det är alltså alltid fyra personer på banan.

Vecka 40 går det alltså att provspela padel gratis på anläggningarna ovan och efter det kommer seniorer att erbjudas rabatt. Tanken är också att försöka få en senioransvarig i varje padelcenter.

Om du inte bor i någon av nämnda orter eller vill prova spela padel i någon annan anläggning kan ett tips vara att kontakta någon hall och på det sättet få provspela och sen kunna spela till rabatterade priser. Det kan även gälla föreningar som kanske vill få med padel i sin verksamhet.

Här finns en förteckning över samtliga föreningar i landet som bedriver padel.

Jan Hagberg
Publicerad 2023-09-29

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas