Abba utsedd till Årets grupp
Foto: Pressbild
Kultur | musikpris

Abba utsedd till Årets grupp

Abbas comeback efter 40 år har inte gått obemärkt förbi. På torsdagen fick Abba en Rockbjörn när de utsågs till Årets grupp.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-08-19

– Det är stort att få Rockbjörnen och det är naturligtvis ännu större att få Rockbjörnen när man som vi slutade vara aktiva som grupp för 40 år sen, det är lite grann av ett mirakel, säger medlemmen Björn Ulvaeus i ett inspelat tacktal till Aftonbladet under Rockbjörnengalan.

Det är Aftonbladets läsare som utser Rockbjörnenvinnarna och Abba slog därmed First aid kit, Hov1, Medina och Smith & Tell som var de övriga nominerade i kategorin Årets grupp.

– Tack så mycket Aftonbladets läsare och hela svenska folket, säger Björn Ulvaeus.

Senioren har tidigare skrivit om Abbas succécomeback med albumet ”Voyage”, det kan du läsa om här, och bandets spektakulära show i London där bandet återförenades som Abbatarer, det kan du läsa om här.

1999 fick Abba en Rockbjörn när de utsågs till Århundradets svenska grupp/artist men utöver det har gruppen inte vunnit någon mer Rockbjörn.

Däremot har de enskilda bandmedlemmarna fått Rockbjörnar. Anni-Frid Lyngstad utsågs till Årets kvinnliga artist 1982 och Agnetha Fältskog fick det priset året efter.

1984 vann Björn Ulvaeus och Benny Andersson en Rockbjörn för Årets album med ”Chess” som de skrev tillsammans med Tim Rice.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-08-19

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas