Abbapremiär i London – med kungaparet på plats
Foto: Pressbild
Nyheter | abba-premiär

Abbapremiär i London – med kungaparet på plats

På självaste Kristi himmelsfärdsdag var det dags för Abba-premiären i London. Kungaparet var på plats. Och de fyra abborna, förstås. Föreställningen hyllas utomlands medan de svenska kritikerna är mer svala när de sätter sina betyg.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-05-27

Det var stjärnspäckat när det var dags för galapremiären av ”Abba Voyage” i Abba Arena i Queen Elizabeth Olympic Park i London.

Utanför samlades stora skaror Abba-fans och på plats för att se själva showen var alltså bland andra Björn Ulvaeus, Agnetha Fältskog, Benny Andersson och Anni-Frid Lyngstad som givetvis möttes av det största jublet.

På plats var även stjärnor som Carola Häggkvist, Tommy Körberg, Zara Larsson, Tomas Ledin, Lasse Hallström och Lena Olin, Nanne och Peter Grönvall. Även många internationella kändisar var där, som till exempel Kylie Minogue.

Ja, vad fick de se då? En digital scenshow med de fyra Abbamedlemmarna som digitala projektioner eller hologram på scenen i den specialbyggda arenan som tar in 3 000 personer.

Trea vanligt betyg i Sverige

Recensenterna i Svenska Dagbladet, Dagens Nyheter, Aftonbladet och Expressen satte snittbetyget 3 av 5. Några tyckte helt enkelt att det var svårt att recensera eftersom det inte setts något liknande.

”Det finns inget att jämföra med. Det finns inget att hålla fast i. Det finns ingen chans att sätta Abbas avatarer i någon sorts sammanhang”, skriver Aftonbladets Markus Larsson till exempel och ger showen både ros och ris.

Brittiska tidningar lyriska

De brittiska recensenterna är betydligt mer positiva och tidningar som The Guardian och Evening Standard ger högsta betyg. Även The Sun hyllar showen och gemensamt är att de alla tre skriver att det här är framtidens musik.ora galapremiären av ”Abba Voyage”.

”Det är nästan omöjligt att se att det inte är på riktigt”, skriver The Guardian och The Telegraph belönar föreställningen med fyra stjärnor. ”En häpnadsväckande hyllning till den bästa popmusiken som någonsin har gjort”, skriver tidningen bland annat.  The Times ger också en fyra i betyg och den australiska tidningen The Sydney Morning Herald tar också till positiva toner. ”Det borde inte fungera, men på något sätt gör det ändå det”, skriver tidningen bland annat.

Jan Hagberg
Publicerad 2022-05-27

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2023 Senioren - När insidan räknas