Enastående läsupplevelse!
Böcker | Kultur | Ingalill läser

Enastående läsupplevelse!

Missa inte Ingalill Mosanders fem boktips nedan. Framför allt är det en bok hon skulle vilja att alla läser.

Ingalill Mosander
Publicerad 2023-06-12

ROMAN: Andra kvinnors liv av Jojo Moyes, Printz
En handväska kommer på avvägar och två kvinnors liv förändras i grunden. De har bägge kommit upp i den ålder då de ses som osynliga. Nisha har kastats ut av sin rike man, Sam kämpar på med sitt deprimerande privatliv och tråkiga jobb. Det är upptakten till en underhållande, rolig och spännande historia, perfekt för sträckläsning. Feministisk kamp när den är som bäst – modig, fräck och framgångsrik.

ROMAN: Teatern vid stranden av Joanna Quinn, Bonniers
Uppslukande långläsning om en förlorad värld jag gärna återvänder till. Boken handlar om tre syskon som växer upp på ett gods i England och deras liv från 1919 till 1945. Det är en tid som skildrats nästan hur många gånger som helst men Joanna Quinn har lyckats skapa en fängslande historia om några vildvuxna barn, excentriska vuxna och en strandad val som görs om till en teater. Allt skildrat med humor och kärlek.

DECKARE: Djuphamn av Tove Alsterdal, Lind & Co
Den sista och avslutande delen av Alsterdals lysande serie om polisassistent Eira Sjödin i Ådalen. Ett skelett har hittats i Ångermanälven. Polisutredningen leder bakåt i tiden mot det politiskt laddade året 1968. I Djuphamn knyter Tove Alsterdal ihop alla trådar hon lagt ut i de tidigare böckerna. Resultatet är inte bara en välskriven, ytterst spännande kriminalroman utan också en insiktsfull berättelse om Sverige.

FAKTA: Var är papporna? av Alexandra Pascalidou, Mondial
Det finns böcker jag skulle vilja att alla läser. Det här är en sådan bok. För att få ett svar på den fråga många ställer sig har Alexandra Pascalidou gett 30 pappor ordet. Samtalen handlar om faderskap, frånvaro, flykten, maskuliniteten och våldet. Det är pappor som försummat och förlorat sina barn. Pappor som nattar sina barn och kämpar för att minska gapen av polarisering. En enastående läsupplevelse och stark kandidat till Augustpriset i fackboksklassen.

DECKARE: Sedlighetsbyrån av Christina Wahldén, HarperCollins
Juni 1944. Den militära närvaron på Gotland är hög och det kommer oroväckande rapporter om att unga kvinnor försvinner och att lik upptäcks längs kusten. Två polissystrar skickas dit under hemlig täckmantel. Det här är första delen i en ny serie som verkar hålla vad den lovar. Med råge. Tidsskildringen, persongalleriet och den ofattbara ondska som avslöjas – allt känns verklighetsnära och skrämmande.

Ingalill Mosander
Publicerad 2023-06-12

Kontakta Redaktionen

Tidningen Senioren
Besöksadress: Hantverkargatan 25 B, 6 tr Stockholm
Postadress: Box 22574 104 22 Stockholm

Frågor om webbplatsen: webben@senioren.se

Senioren är

en medlemstidning för SPF Seniorerna.
Chefredaktör och ansvarig utgivare är Kristina Adolfsson.
©2024 Senioren - När insidan räknas